ေစတနာရွင္ Blog သို႔လာေရာက္လည္ပတ္သူအားလံုး ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ က်န္းမာခ်မ္းသာ၍ လိုရာဆႏၵျပည့္၀ၾကပါေစ...။ အႀကံေပးလိုလွ်င္ျဖစ္ျဖစ္၊ ဆက္သြယ္လွဴဒါန္းလိုလွ်င္ျဖစ္ျဖစ္ saytanarshin48@gmail.com ၊ Phone 0931126095 သို႔ ဆက္သြယ္ေမးျမန္းႏိုင္ပါတယ္...။

Saturday, February 16, 2013

၀က္သားင႐ုတ္ပြအစိုေၾကာ္

Photo: • အခ်ိန္တိုတို၊ စရိတ္နည္းနည္း၊ အရသာရွိရွိ ခ်က္ၾကမယ္

၀က္သားင႐ုတ္ပြအစိုေၾကာ္
--------------------------------
	အခ်ိန္တိုတို၊ စရိတ္နည္းနည္းက႑အတြက္ ၀က္သားဟင္းလ်ာခ်က္ျပဳတ္ပံုကို 
တစ္ခါမွ မေရးမိခဲ့တဲ့အတြက္ ၀က္သားႀကိဳက္တဲ့ ပရိသတ္မ်ားအတြက္ ေဖာ္ျပလိုက္
ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား(၃ေယာက္စာ)
------------------------------------
၁။	၀က္သားအသား	-	၁၀ က်ပ္သား (အျပားပံုလွီးထားပါ)
၂။	င႐ုတ္ပြအစိမ္း	-	၃ လံုး (အေစ့ထုတ္ၿပီးေသးေသးစိတ္ပါ)
၃။	ၾကက္သြန္ျဖဴ	-	၃ တက္ (စဥ္းထားပါ)
၄။	ၾကက္သြန္နီ	-	၂ လံုး (၄ ျခမ္းျခမ္းၿပီး အဖတ္ခြာထားပါ)
၅။	တ႐ုတ္နံနံ	-	၂ ပင္ (ေသးေသးလွီးထားပါ)
၆။	ခ႐ုဆီ	-	၂ ဇြန္း (စားပြဲဇြန္း)
၇။	ဆား	-	စိတ္ႀကိဳက္အရသာအတြက္ သင့္႐ံုပမာဏ
၈။	င႐ုတ္ေကာင္း	-	အနည္းငယ္
၉။	ဆီ	-	၂ ဇြန္း (စားပြဲဇြန္း)
၁၀။ ေရေႏြးဆူဆူ	-	၁ အိုး

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
------------------
၁။	ပထမဦးဆံုးလွီးထားတဲ့ င႐ုတ္ပြမ်ားကို
 ေရေႏြးဆူဆူမွာ စကၠန္႔ ၃၀ ေလာက္စိမ္ထားၿပီး ေရစစ္ထားပါ။

၂။	ဆီအိုးကို အပူေပးၿပီး ၀က္သားျပားေလးမ်ားထည့္ေၾကာ္ပါ။

၃။	၀က္သားအေရာင္ေျပာင္းလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ပါ။

၄။	ၾကက္သြန္နီထည့္ၿပီး ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။ ေနာက္မွ ေရစစ္ထားတဲ့ င႐ုတ္ပြေတြထည့္ေမႊေပးပါ။

၅။	ဆားကို လိုသေလာက္ခ်ိန္ဆထည့္ပါ။

၆။	ခ႐ုဆီထည့္ၿပီး အရည္ေျခာက္ေနလွ်င္
 ေရေႏြးနည္းနည္းထည့္ေပးပါ။

၇။	ေနာက္ဆံုးမွာ တ႐ုတ္နံနံထည့္ေမႊေပးၿပီး 
င႐ုတ္ေကာင္းျဖဴးေပးၿပီးမွ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။
မွတ္ခ်က္ ။    ။	ေရေႏြးဆူဆူမွာ င႐ုတ္ပြကိုစိမ္ရာမွာ အခ်ိန္သိပ္ၾကာၿပီး ႏူးမသြားေအာင္ သတိထားေပးပါ။
	ခ႐ုဆီကိုလည္း သံုးမွာျဖစ္တဲ့အတြက္ 
ဆားသံုးတဲ့ ပမာဏကိုလည္း ဂ႐ုစိုက္ေပးပါ။

• သစ္ထူး
အခ်ိန္တိုတို၊ စရိတ္နည္းနည္း၊ အရသာရွိရွိ ခ်က္ၾကမယ္

၀က္သားင႐ုတ္ပြအစိုေၾကာ္
--------------------------------
အခ်ိန္တိုတို၊ စရိတ္နည္းနည္းက႑အတြက္ ၀က္သားဟင္းလ်ာခ်က္ျပဳတ္ပံုကို
တစ္ခါမွ မေရးမိခဲ့တဲ့အတြက္ ၀က္သားႀကိဳက္တဲ့ ပရိသတ္မ်ားအတြက္ ေဖာ္ျပလိုက္
ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား(၃ေယာက္စာ)
------------------------------------
၁။ ၀က္သားအသား - ၁၀ က်ပ္သား (အျပားပံုလွီးထားပါ)
၂။ င႐ုတ္ပြအစိမ္း - ၃ လံုး (အေစ့ထုတ္ၿပီးေသးေသးစိတ္ပါ)
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ တက္ (စဥ္းထားပါ)
၄။ ၾကက္သြန္နီ - ၂ လံုး (၄ ျခမ္းျခမ္းၿပီး အဖတ္ခြာထားပါ)
၅။ တ႐ုတ္နံနံ - ၂ ပင္ (ေသးေသးလွီးထားပါ)
၆။ ခ႐ုဆီ - ၂ ဇြန္း (စားပြဲဇြန္း)
၇။ ဆား - စိတ္ႀကိဳက္အရသာအတြက္ သင့္႐ံုပမာဏ
၈။ င႐ုတ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
၉။ ဆီ - ၂ ဇြန္း (စားပြဲဇြန္း)
၁၀။ ေရေႏြးဆူဆူ - ၁ အိုး

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
------------------
၁။ ပထမဦးဆံုးလွီးထားတဲ့ င႐ုတ္ပြမ်ားကို
ေရေႏြးဆူဆူမွာ စကၠန္႔ ၃၀ ေလာက္စိမ္ထားၿပီး ေရစစ္ထားပါ။

၂။ ဆီအိုးကို အပူေပးၿပီး ၀က္သားျပားေလးမ်ားထည့္ေၾကာ္ပါ။

၃။ ၀က္သားအေရာင္ေျပာင္းလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ပါ။

၄။ ၾကက္သြန္နီထည့္ၿပီး ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။ ေနာက္မွ ေရစစ္ထားတဲ့ င႐ုတ္ပြေတြထည့္ေမႊေပးပါ။

၅။ ဆားကို လိုသေလာက္ခ်ိန္ဆထည့္ပါ။

၆။ ခ႐ုဆီထည့္ၿပီး အရည္ေျခာက္ေနလွ်င္
ေရေႏြးနည္းနည္းထည့္ေပးပါ။

၇။ ေနာက္ဆံုးမွာ တ႐ုတ္နံနံထည့္ေမႊေပးၿပီး
င႐ုတ္ေကာင္းျဖဴးေပးၿပီးမွ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။
မွတ္ခ်က္ ။ ။ ေရေႏြးဆူဆူမွာ င႐ုတ္ပြကိုစိမ္ရာမွာ အခ်ိန္သိပ္ၾကာၿပီး ႏူးမသြားေအာင္ သတိထားေပးပါ။
ခ႐ုဆီကိုလည္း သံုးမွာျဖစ္တဲ့အတြက္
ဆားသံုးတဲ့ ပမာဏကိုလည္း ဂ႐ုစိုက္ေပးပါ။

• သစ္ထူး

No comments: