ေစတနာရွင္ Blog သို႔လာေရာက္လည္ပတ္သူအားလံုး ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာ က်န္းမာခ်မ္းသာ၍ လိုရာဆႏၵျပည့္၀ၾကပါေစ...။ အႀကံေပးလိုလွ်င္ျဖစ္ျဖစ္၊ ဆက္သြယ္လွဴဒါန္းလိုလွ်င္ျဖစ္ျဖစ္ saytanarshin48@gmail.com ၊ Phone 0931126095 သို႔ ဆက္သြယ္ေမးျမန္းႏိုင္ပါတယ္...။

Saturday, January 26, 2013

မုန္လာဥနီသနပ္


မုန္လာဥနီဟာ မ်က္စိအားေကာင္းေစတာေၾကာင့့္
ေမြးရာပါမ်က္စိအားနည္းတဲ့ကြၽန္ေတာ္ကို
မုန္လာဥနီစားေစခ်င္လြန္းလို႔ ေမေမရွိစဥ္က
အမ်ိဳးမ်ိဳးလုပ္ေကြၽးခဲ့ပါတယ္။
မုန္လာဥနီေပါတဲ့ရာသီဆိုရင္
ေမေမက ဥနီသနပ္လုပ္္ေလ့ရွိပါတယ္။
မုန္လာဥနီီကို ေရေႏြးနဲ႔ေဆးေၾကာၿပီး
အတံုးေသးေသးတံုးကာ ဆားရည္နဲ႔ေဆးပါတယ္။
ေရစစ္ထားတဲ့ဥနီ၊
လွီးထားတဲ့ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္
အညႇာေျခြထားတဲ့ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႔ကို
ရွလကာရည္ထဲမွာျမဳပ္ေအာင္ထည့္ၿပီ
နာရီ၀က္ေလာက္စိမ္ရပါတယ္။
အခ်ဥ္ဓာတ္၀င္လာရင္ ဆန္ခါနဲ႔ျပန္စစ္ၿပီး
ေနပူပူမွာ တစ္ေနကုန္ေအာင္လွန္းရပါတယ္။
ေနာက္ေန႔မွာ ဇီရာမႈန္႔၊ ပဲနံ႔သာမႈန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔၊
သနပ္လုပ္တဲ့မဆလာ မႈန္႔၊ သၾကား၊
ႏွမ္းနက္တို ႔ေရာနယ္ရပါတယ္။
အဲဒီဥနီအေရာေႏွာထဲကို ဆီသတ္ထားတဲ့ဟင္းခတ္င႐ုတ္သီး
အေရာင္တင္မႈန္႔ပူပူကို ေလာင္းထည့္ကာ
သမေအာင္ေမႊထားတာပါ။ မဆလာနံ႔သင္းသင္းေလးနဲ႔
ခ်ိဳ၊ ခ်ဥ္၊စပ္ရသာစံုမုန္လာဥနီသနပ္ကို
တကြၽတ္ကြၽတ္ျမည္ေအာင္၀ါးစားရတာကလည္း
နတ္သုဒၶါတစ္မ်ိဳးပါ။
(အဲ…င႐ုတ္သီးဆီသတ္တာ မထည့္ရင္ေတာ့
ဂ်ပန္စတိုင္လ္ Cole Slaw နဲ႔ ခပ္ဆင္ဆင္တူေနတာေပါ့)
သနပ္ေတြ တစ္ရက္တည္းနဲ႔စားမကုန္ရင္
ၾကာၾကာခံေအာင္ ဖန္ပုလင္းထဲမွာ
ေလလံုေအာင္ သိမ္းထားလို႔လည္းရတယ္ေနာ္။
Food Magazine မွ ကူးယူတင္ျပပါသည္။

No comments: