ၾကက္အသဲအျမစ္ဟင္းကို အသားဟင္းထက္ ပိုၾကိဳက္လို႔ အရင္ကေတာ့ မၾကာမၾကာခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။ ခုေနာက္ပိုင္း မခ်က္ျဖစ္တာၾကာျပီမို႔ ျပီးခဲ့တဲ့ပိတ္ရက္က ေစ်းေရာက္တုန္း လိုအပ္မယ့္ အဆာပလာေတြ ဝယ္လာခဲ့လိုက္တယ္။
၁။
ျမန္မာဟင္း ထုံးစံျဖစ္တဲ့ ဟင္းအႏွစ္အတြက္ လိုအပ္မယ့္ ၾကက္သြန္နီ ၃ဥ၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၉ေျမွာင့္၊ ဂ်င္း လက္တစ္ဆစ္၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း ၄ေတာင့္နဲ႔
ရွမ္းနံနံတစ္ပင္ကို အသင့္ျပင္ထားပါတယ္။
၂။
ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ဂ်င္းကို ပါးပါးလွီးျပီး
ျပန္ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားပါတယ္။ င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ရွမ္းနံနံကို လိုခ်င္တဲ့ အေန
အပိုင္းပိုင္းျဖတ္ထားပါတယ္။
၃။
ဟင္းခ်က္မယ့္အိုးထဲကို ဆီလိုသေလာက္ထည့္ျပီး (က်မေတာ့ ဆီထည့္တာ ပုံမွန္ထက္
မ်ားသြားတယ္) ဆီက်က္ရင္ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ
သူ႔အဆင့္အတိုင္းထည့္ျပီး ၾကက္သြန္ေတြ ဝါေရာင္သမ္းျပီး က်က္တဲ့အထိ
ဆီသတ္ပါတယ္။
၄။
ျပီးရင္ အရြယ္ေတာ္ပိုင္းထားတဲ့ အသဲ၊ အျမစ္ေတြထည့္၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႔
ရွမ္းနံနံထည့္၊ ခဏေမႊျပီး ေရနည္းနည္းထည့္၊ အရသာအတြက္ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔
သင့္႐ုံထည့္ျပီး ခ်က္ပါတယ္။ ေရခန္းလို႔ ဆီျပန္ျပီဆိုရင္
ၾကက္အသဲအျမစ္ဟင္းတစ္ခြက္ ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment