ေထာပတ္ထမင္း နဲ႔ ၾကက္သားဟင္း ခ်က္နည္းေလးပါ။
အလွဴမဂၤလာပြဲေတြမွာပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ေန႔လည္စာ၊ ညေနစာပဲ ျဖစ္ျဖစ္
ခ်က္စားႏုိင္ေအာင္ပါ။ ေထာပတ္ထမင္းဆုိတာနဲ႔
ေထာပတ္အနံ႔သင္းၿပီး အရသာအရမ္းေကာင္းမြန္တယ္ဆုိတာ
တန္းသိႏိုင္မွာပါ။ ထုိ႔ျပင္ ခ်က္ရတာလည္း လြယ္လြယ္ကူကူပင္ လုပ္စားႏုိင္သည္မုိ႔ ေထာပတ္ထမင္းကို
ခုပဲ လုပ္လုိက္ၾကရေအာင္…။
ေထာပတ္ထမင္းတြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
------------------------------ ------------
၁။ ဘာစမာတီ ဆန္ - နုိ႔ဆီဘူး ၂လံုး (ေရျဖင္႔ ေဆးထားေပးပါ)
၂။ ေထာပတ္ - ၈၀ ဂရမ္ (စားပြဲဇြန္း ၅ ဇြန္းခြဲ)
၃။ မုန္လာဥနီ - ၁ခြက္စာ (အတံုးလတ္မ်ား တံုးပါ)
၄။ ပဲသီး (သုိ႔) ဗိုလ္စားပဲ - ၁ခြက္ (အတံုးလတ္မ်ား တံုးပါ)
၅။ စပ်စ္သီးေျခာက္ (အမည္း) - ၁ခြက္စာ
၆။ သီဟိုဠ္ေစ့- ၁ခြက္စာ (ထက္ျခမ္းျခမ္းထားပါ)
၇။ ေျပာင္းဖူး - ဖူး၀က္ (ေရျဖင့္ျပဳတ္ၿပီး အေစ့ေျခြထားပါ) (optional)
၈။ ၾကက္သြန္နီ - ၂လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
၉။ ကရေ၀းရြက္ -၃ရြက္
၁၀။ သစ္ႀကံပိုး -၁ခု
၁၁။ ဖာလာေစ့ -၄ေစ႔
၁၂။ ေလးညႇင္းပြင့္ - ၄ပြင့္
၁၃။ ဆား -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္း
၁၄။ ခေနာ ၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္း
၁၅။ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၈ပံု၁ပံု
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
----------------
၁။ ဒယ္အိုးထဲ သို႔ ေထာပတ္မ်ားကိုထည့္ၿပီး
ေထာပတ္ အရည္ေပ်ာ္လွ်င္ ၾကက္သြန္နီမ်ားကို ဆီပူထုိးေပးပါ။
၂။ ၿပီးေနာက္ သစ္ႀကံပုိး၊ ကရေ၀းရြက္၊
ေလးညႇင္း၊ ဖာလာေစ့မ်ားကို ထည့္ၿပီး ၁မိနစ္ခန္႔ ေရာေမႊေပးပါ။
၃။ ၿပီးမွ သီဟိုဠ္ေစ့၊ မုန္လာဥနီ၊ ပဲသီး(သို႔)ဗိုလ္စားပဲ၊
ေျပာင္းဖူး တုိ႔ထည့္ၿပီး ေနာက္ထပ္ ၁မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ဆန္ထည့္ထားေသာ
Rice Cooker ထဲသို႔ ဒယ္အိုးထဲမွ ေထာပတ္ရည္၊
မုန္လာဥနီ၊ ပဲသီး၊ ေျပာင္းဖူး၊ သီဟိုဠ္ေစ့၊
စပ်စ္ေျခာက္၊ Spices တုိ႔ကုိ ေလာင္းထည့္လုိက္ပါ။
၅။ ေရ(၃ခြက္)၊ ဆား၊ ခေနာၾကက္သားမႈန္႔တုိ႔ကို ထည့္ၿပီး
ထမင္း႐ိုး႐ိုးခ်က္သလိုပဲ ခ်က္ေပးပါ။
၆။ ေထာပတ္ ထမင္းက်က္ၿပီဆုိလွ်င္ သမေအာင္ ေယာက္မျဖင့္ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၇။ ထုိ႔ေနာက္ အရသာ အေနေတာ္ျဖစ္လွ်င္ အရသာရွိေသာ ေထာပတ္ထမင္းကို ၾကက္သားဟင္း၊
ငါးပိေၾကာ္၊ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ ဟင္းခ်ဳိတုိ႔ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာ င္ႏုိင္ပါၿပီ။
http:// www.wutyeefoodhouse.com/
အလွဴမဂၤလာပြဲေတြမွာပဲျဖစ္ျဖစ္၊ ေန႔လည္စာ၊ ညေနစာပဲ ျဖစ္ျဖစ္
ခ်က္စားႏုိင္ေအာင္ပါ။ ေထာပတ္ထမင္းဆုိတာနဲ႔
ေထာပတ္အနံ႔သင္းၿပီး အရသာအရမ္းေကာင္းမြန္တယ္ဆုိတာ
တန္းသိႏိုင္မွာပါ။ ထုိ႔ျပင္ ခ်က္ရတာလည္း လြယ္လြယ္ကူကူပင္ လုပ္စားႏုိင္သည္မုိ႔ ေထာပတ္ထမင္းကို
ခုပဲ လုပ္လုိက္ၾကရေအာင္…။
ေထာပတ္ထမင္းတြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
------------------------------
၁။ ဘာစမာတီ ဆန္ - နုိ႔ဆီဘူး ၂လံုး (ေရျဖင္႔ ေဆးထားေပးပါ)
၂။ ေထာပတ္ - ၈၀ ဂရမ္ (စားပြဲဇြန္း ၅ ဇြန္းခြဲ)
၃။ မုန္လာဥနီ - ၁ခြက္စာ (အတံုးလတ္မ်ား တံုးပါ)
၄။ ပဲသီး (သုိ႔) ဗိုလ္စားပဲ - ၁ခြက္ (အတံုးလတ္မ်ား တံုးပါ)
၅။ စပ်စ္သီးေျခာက္ (အမည္း) - ၁ခြက္စာ
၆။ သီဟိုဠ္ေစ့- ၁ခြက္စာ (ထက္ျခမ္းျခမ္းထားပါ)
၇။ ေျပာင္းဖူး - ဖူး၀က္ (ေရျဖင့္ျပဳတ္ၿပီး အေစ့ေျခြထားပါ) (optional)
၈။ ၾကက္သြန္နီ - ၂လံုး (ပါးပါးလွီးပါ)
၉။ ကရေ၀းရြက္ -၃ရြက္
၁၀။ သစ္ႀကံပိုး -၁ခု
၁၁။ ဖာလာေစ့ -၄ေစ႔
၁၂။ ေလးညႇင္းပြင့္ - ၄ပြင့္
၁၃။ ဆား -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္း
၁၄။ ခေနာ ၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္း
၁၅။ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၈ပံု၁ပံု
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
----------------
၁။ ဒယ္အိုးထဲ သို႔ ေထာပတ္မ်ားကိုထည့္ၿပီး
ေထာပတ္ အရည္ေပ်ာ္လွ်င္ ၾကက္သြန္နီမ်ားကို ဆီပူထုိးေပးပါ။
၂။ ၿပီးေနာက္ သစ္ႀကံပုိး၊ ကရေ၀းရြက္၊
ေလးညႇင္း၊ ဖာလာေစ့မ်ားကို ထည့္ၿပီး ၁မိနစ္ခန္႔ ေရာေမႊေပးပါ။
၃။ ၿပီးမွ သီဟိုဠ္ေစ့၊ မုန္လာဥနီ၊ ပဲသီး(သို႔)ဗိုလ္စားပဲ၊
ေျပာင္းဖူး တုိ႔ထည့္ၿပီး ေနာက္ထပ္ ၁မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ဆန္ထည့္ထားေသာ
Rice Cooker ထဲသို႔ ဒယ္အိုးထဲမွ ေထာပတ္ရည္၊
မုန္လာဥနီ၊ ပဲသီး၊ ေျပာင္းဖူး၊ သီဟိုဠ္ေစ့၊
စပ်စ္ေျခာက္၊ Spices တုိ႔ကုိ ေလာင္းထည့္လုိက္ပါ။
၅။ ေရ(၃ခြက္)၊ ဆား၊ ခေနာၾကက္သားမႈန္႔တုိ႔ကို ထည့္ၿပီး
ထမင္း႐ိုး႐ိုးခ်က္သလိုပဲ ခ်က္ေပးပါ။
၆။ ေထာပတ္ ထမင္းက်က္ၿပီဆုိလွ်င္ သမေအာင္ ေယာက္မျဖင့္ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၇။ ထုိ႔ေနာက္ အရသာ အေနေတာ္ျဖစ္လွ်င္ အရသာရွိေသာ ေထာပတ္ထမင္းကို ၾကက္သားဟင္း၊
ငါးပိေၾကာ္၊ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ ဟင္းခ်ဳိတုိ႔ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာ
http://
No comments:
Post a Comment