လက္ဘက္ရည္ၾကမ္းေသာက္ျခင္းရဲ့ အက်ိဳးထူးမ်ား
****************************** ***
၁) ကင္ဆာေရာဂါကို ကာကြယ္ျခင္းႏွင့္ ကုသျခင္းတုိ႔အတြက္ အသံုးျပဳႏုိင္ျခင္း
၂) အယ္လ္ဇုိင္းမား (Alzheimer) ႏွင့္ ပါကင္ဆန္ (Parkinson) ေရာဂါမ်ားကို ရပ္တန္႔ေစႏုိင္ျခင္း
၃) အစာေျခခ်က္မႈစနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစျခင္းႏွင့္ စြမ္းအင္သိုေလွာင္မႈစနစ္ ျမင့္မားေစျခင္း
၄) ေသြးေၾကာပိတ္ႏုိင္ေျခကိုေလွ်ာ့ခ ်ေပးျခင္းျဖင့္ ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ပြားမႈႏွင့္ ႏွလံုးထိခုိက္မႈကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္ျခင္း
၅) အစာျပြန္ကင္ဆာျဖစ္ႏုိင္ေျခကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္ျခင္း
၆) အခ်ိဳ႕ေသာကင္ဆာဆဲလ္မ်ား၏ ႀကီးထြားမႈကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးျခင္း... ေသြးအတြင္းရွိ ကိုလက္စထေရာပမာဏကုိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္ျခင္း... အက်ိဳးျပဳကိုလက္စထေရာႏွင့္ မေကာင္းေသာကိုလက္စထေရာတုိ႔၏ အခ်ိဳးကုိ ထိန္းညွိေပးႏုိင္ျခင္း
၇) ဒူလာအဆစ္ေရာင္နာႏွင့္ ႏွလံုးေသြးေၾကာအဆုိ႔ရွင္ေရာဂါမ် ားကို ကုသရာတြင္ အသံုးဝင္ျခင္း
၈) ကိုယ္ခံအားစနစ္လုပ္ေဆာင္ခ်က္ခ်ိ ဳ႕ယြင္းမႈကို ကုသေပးႏုိင္ျခင္း
၉) သြားယိုယြင္းပ်က္စီးမႈကို ကာကြယ္ရန္ႏွင့္ သြားေခ်း(ခ်ိဳး) မ်ားကိုျဖစ္ေစသည့္ ဘက္တီးရီးယားမ်ားကို သုတ္သင္ႏုိင္ျခင္း
------------------------------ ------------------------------ ----
Source: General knowledge
ႏႈိင္းရင့္ေႏြ
******************************
၁) ကင္ဆာေရာဂါကို ကာကြယ္ျခင္းႏွင့္ ကုသျခင္းတုိ႔အတြက္ အသံုးျပဳႏုိင္ျခင္း
၂) အယ္လ္ဇုိင္းမား (Alzheimer) ႏွင့္ ပါကင္ဆန္ (Parkinson) ေရာဂါမ်ားကို ရပ္တန္႔ေစႏုိင္ျခင္း
၃) အစာေျခခ်က္မႈစနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစျခင္းႏွင့္ စြမ္းအင္သိုေလွာင္မႈစနစ္ ျမင့္မားေစျခင္း
၄) ေသြးေၾကာပိတ္ႏုိင္ေျခကိုေလွ်ာ့ခ
၅) အစာျပြန္ကင္ဆာျဖစ္ႏုိင္ေျခကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္ျခင္း
၆) အခ်ိဳ႕ေသာကင္ဆာဆဲလ္မ်ား၏ ႀကီးထြားမႈကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးျခင္း... ေသြးအတြင္းရွိ ကိုလက္စထေရာပမာဏကုိ ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္ျခင္း... အက်ိဳးျပဳကိုလက္စထေရာႏွင့္ မေကာင္းေသာကိုလက္စထေရာတုိ႔၏ အခ်ိဳးကုိ ထိန္းညွိေပးႏုိင္ျခင္း
၇) ဒူလာအဆစ္ေရာင္နာႏွင့္ ႏွလံုးေသြးေၾကာအဆုိ႔ရွင္ေရာဂါမ်
၈) ကိုယ္ခံအားစနစ္လုပ္ေဆာင္ခ်က္ခ်ိ
၉) သြားယိုယြင္းပ်က္စီးမႈကို ကာကြယ္ရန္ႏွင့္ သြားေခ်း(ခ်ိဳး) မ်ားကိုျဖစ္ေစသည့္ ဘက္တီးရီးယားမ်ားကို သုတ္သင္ႏုိင္ျခင္း
------------------------------
Source: General knowledge
ႏႈိင္းရင့္ေႏြ
No comments:
Post a Comment