ဂ်ပန္စတုိင္လ္ ၾကက္ဥထမင္းေၾကာ္ေလးပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္၊ ၾကက္ဥနဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးရတာမုိ႔
တစ္မ်ဳိးေကာင္းမြန္တဲ႔ ထမင္းေၾကာ္ေလးပါ။
ေၾကာ္နည္းေလး ၾကည့္ရေအာင္ . . . ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
-----------------
၁။ ၾကက္ရင္ပံုသား - ၁ခု (အတံုးေသးမ်ားတုံးပါ)
၂။ ေထာပတ္ - စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္းခြဲ
၃။ ၾကက္သြန္နီ - ၁ ဥ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ)
၄။ မုန္လာဥနီ - ၁ ဥ (အတံုးေသးမ်ားတံုးပါ)
၅။ ထီးမႈိေျခာက္ - ၂ပြင့္(ေရေႏြးျဖင့္ ျပဳတ္ၿပီး
အလယ္တုိင္ဖယ္ကာ အတံုးေသးတံုးပါ)
၆။ တ႐ုတ္ နံနံပင္ - စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ)
၇။ ထမင္း - ၄ေယာက္စာ
၈။ ၾကက္ဥ - ၁လံုး (ခေလာက္ထားပါ)
၉။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၁၀။ ခေနာၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၁၁။ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
-----------------
၁။ အရင္ဆံုး အတံုးမ်ားတံုးထားေသာ
ၾကက္သားမ်ားကို ဆား (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္)၊
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္ျဖင့္ေရာနယ္ထားပါ။
၂။ ဒယ္အိုးထဲသို႔ ေထာပတ္ထည့္ၿပီး
အရည္ေပ်ာ္လွ်င္ ၾကက္သားမ်ားကိုထည့္ၿပီး
၂မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ေပးပါ။
၃။ ၾကက္သား က်က္လွ်င္ မုန္လာဥနီ၊ မႈိမ်ားကို ထည့္ေပးပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ထမင္းထည့္ၿပီးသမေအာင္ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၅။ အရသာအတြက္ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ခေနာၾကက္သားမႈန္႔၊ င႐ုတ္ေကာင္း
မႈန္႔ တု႔ိကုိ ထည္႔ေပးပါ။
၆။ ထမင္းေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး ရၿပီဆုိလွ်င္
ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥကို အျပား၀ုိင္းေၾကာ္ေပးပါ။
၇။ ၿပီးမွ ၾကက္ဥ အ၀ိုင္းျပား အလယ္ကို
ထမင္း ၄ပံု၁ပံု ထည့္လုိက္ၿပီး ေဘးတစ္ဖက္စီကို
ပံုတြင္ပါသည့္အတုိင္း ေခါက္လိုက္ပါ။
၈။ ၾကက္ဥလိပ္ရၿပီဆုိမွ အလယ္က
ထက္ပိုင္းပိုင္းေပးၿပီး အေပၚမွ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ေလးမ်ား ျဖဴးေပးပါ။
၉။ အရသာရွိေသာ ၾကက္ဥ ထမင္းေၾကာ္ေလးကို
သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။
• http:// www.wutyeefoodhouse.com/
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္၊ ၾကက္ဥနဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးရတာမုိ႔
တစ္မ်ဳိးေကာင္းမြန္တဲ႔ ထမင္းေၾကာ္ေလးပါ။
ေၾကာ္နည္းေလး ၾကည့္ရေအာင္ . . . ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
-----------------
၁။ ၾကက္ရင္ပံုသား - ၁ခု (အတံုးေသးမ်ားတုံးပါ)
၂။ ေထာပတ္ - စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္းခြဲ
၃။ ၾကက္သြန္နီ - ၁ ဥ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ)
၄။ မုန္လာဥနီ - ၁ ဥ (အတံုးေသးမ်ားတံုးပါ)
၅။ ထီးမႈိေျခာက္ - ၂ပြင့္(ေရေႏြးျဖင့္ ျပဳတ္ၿပီး
အလယ္တုိင္ဖယ္ကာ အတံုးေသးတံုးပါ)
၆။ တ႐ုတ္ နံနံပင္ - စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ)
၇။ ထမင္း - ၄ေယာက္စာ
၈။ ၾကက္ဥ - ၁လံုး (ခေလာက္ထားပါ)
၉။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၁၀။ ခေနာၾကက္သားမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
၁၁။ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
-----------------
၁။ အရင္ဆံုး အတံုးမ်ားတံုးထားေသာ
ၾကက္သားမ်ားကို ဆား (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္)၊
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္ျဖင့္ေရာနယ္ထားပါ။
၂။ ဒယ္အိုးထဲသို႔ ေထာပတ္ထည့္ၿပီး
အရည္ေပ်ာ္လွ်င္ ၾကက္သားမ်ားကိုထည့္ၿပီး
၂မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ေပးပါ။
၃။ ၾကက္သား က်က္လွ်င္ မုန္လာဥနီ၊ မႈိမ်ားကို ထည့္ေပးပါ။
၄။ ထုိ႔ေနာက္ ထမင္းထည့္ၿပီးသမေအာင္ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
၅။ အရသာအတြက္ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ခေနာၾကက္သားမႈန္႔၊ င႐ုတ္ေကာင္း
မႈန္႔ တု႔ိကုိ ထည္႔ေပးပါ။
၆။ ထမင္းေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး ရၿပီဆုိလွ်င္
ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥကို အျပား၀ုိင္းေၾကာ္ေပးပါ။
၇။ ၿပီးမွ ၾကက္ဥ အ၀ိုင္းျပား အလယ္ကို
ထမင္း ၄ပံု၁ပံု ထည့္လုိက္ၿပီး ေဘးတစ္ဖက္စီကို
ပံုတြင္ပါသည့္အတုိင္း ေခါက္လိုက္ပါ။
၈။ ၾကက္ဥလိပ္ရၿပီဆုိမွ အလယ္က
ထက္ပိုင္းပိုင္းေပးၿပီး အေပၚမွ
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့စ္ေလးမ်ား ျဖဴးေပးပါ။
၉။ အရသာရွိေသာ ၾကက္ဥ ထမင္းေၾကာ္ေလးကို
သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။
• http://
No comments:
Post a Comment